Anuna De Wever belde met Greta Thunberg na haar speech: Dit vertelde ze

bron: De Zevende Dag
door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Greta Thunberg haalde enkele dagen geleden uit naar wereldleiders tijdens een speech waarin ze zich behoorlijk boos maakte. Anuna De Wever had intussen contact met Thunberg en heeft niets dan lof over haar.

Anuna De Wever heeft alle begrip voor Greta Thunberg en ziet een strategie om de aandacht van de boodschap af te leiden.

"Ik vind het belachelijk dat de hele wereld nu een debat aan het voeren is over de communicatietechnieken van een 16-jarige. De wereld is aan het branden, we zitten met een klimaatcrisis. Maar om het daar maar niet over te moeten hebben, gaan we het hebben over de communicatiestrategie van een 16-jarige."

Belachelijk dat de wereld debat voert over de communicatietechnieken van een 16-jarige

"Ik vond de speech geweldig. Het maakt mij niet uit wat communicatiespecialisten daarover te zeggen hebben. Als jongere is dat heel aansprekend en super inspirerend en heel oprecht. Die oprechtheid mis ik bij de wereldleiders", aldus De Wever bij De Zevende Dag.

Telefoongesprek

"Ik ken Greta heel goed, we hebben de dag na die speech nog gebeld en ze zei dat ze er niet goed van was. Dat is ook normaal, ze is twee weken onderweg met een zeilboot en ze is langer dan een jaar bezig met de klimaatcrisis. Als je dan in Amerika aankomt en uitgelachen wordt door de president, dan word je overweldigd door emoties."