Bart Somers doet belofte aan nieuwkomers die naar ons land komen: “Zoiets ga ik bij jullie niet doen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart Somers krijgt de taak om de verstrengde maatregelen voor nieuwelingen die naar ons land komen in de praktijk om te zetten. Hij beseft dat er wel wat druk op zijn schouders ligt.

“Vlaanderen is divers geworden. Ik wil ervoor zorgen dat mensen zich hier heel goed kunnen integreren en dat we daarna binnen die diversiteit wat meer 'met' en wat minder 'naast' elkaar gaan leven”, verduidelijkt Bart Somers (Open VLD) in Het Laatste Nieuws.  

“Ik ben niet van plan om mijn toon en basishouding te veranderen. Natuurlijk is het regeer­akkoord het kader waarbinnen ik werk en ik sta er 100 procent achter. We vragen meer inspanningen van nieuwkomers. Open VLD heeft in 2004 de verplichte inburgering ingevoerd, en wat ons betreft mocht daar al lang een examen op gevolgd zijn.” 

“Anderzijds legt dit regeerakkoord ook voor de ontvangende samenleving de lat hoger. Voor mij gaat het ­allemaal om kansen creëren. Als we de nieuwkomers binnen de drie maanden via de VDAB naar een job willen begeleiden, doen we dat niet om hen te pesten, maar om hen te helpen."