School is bijzonder boos op Vlaams Belang Lier: "Wat ze zeggen is totaal onwaar, fake news"

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Het Vlaams Belang Lier bracht eerder deze week dat er een leerling 'Allahu Akbar' geroepen heeft op het St. Aloysiusinstituut voor Verpleegkunde in Lier. De school is bijzonder boos over deze berichtgeving.

"Burgemeester Boogaerts, de korpschef van de Lierse politie, de directie en het bestuur van het St. Aloysiusinstituut voor Verpleegkunde ( SaL) distantiëren zich ten stelligste van het door Vlaams Belang Lier- Koningshooikt geposte Facebookbericht over een OKAN leerling op de vernoemde school", luidt het.

"De aangehaalde feiten in de tekst berusten op onwaarheden en schetsen een totaal vertekend beeld van het bezoek van de politie op dat moment. Er was op geen enkel moment sprake van geweld of bedreigingen. 
Het SAL draagt de zorg voor al haar leerlingen hoog in haar vaandel en bereidt haar leerlingen voor op een plek in een diverse maatschappij,met respect voor iedereen."
 
"De school eist dan ook van het Vlaams belang dat deze het bericht verwijdert en zich verontschuldigt voor de foute informatie". De school overweegt ook verdere juridische stappen te zetten.