Belgische beul van Raqqa, die 100 mensen vermoord zou hebben, heeft opvallende wens: “Dit wil ik gaan doen in België”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
De Belg Anouar Haddouchi, ook wel ‘de beul van IS’, genoemd en verdacht van betrokkenheid bij de financiering van de aanslagen in Brussel en Parijs, ontkent alles. Hij doet dat in een Italiaanse krant.

verdacht van betrokkenheid bij de financiering van de aanslagen in Brussel en Parijs, ontkent alles. Hij doet dat in een Italiaanse krant.

Haddouchi zou meer dan 100 executies uitgevoerd hebben in Raqqa, 
het voormalig bolwerk van IS. In de Italiaanse krant ‘Fatto Quotidiano’ ontkent hij dit met klem. “Ik heb nooit een wapen in handen gehad, ik heb nooit iemand gedood voor ISIS”, zegt hij. “Ik wil nu terugkeren naar België en daar een normaal leven leiden.”

"Moeilijk te controleren"
Volgens Haddouchi had hij een kantoorjob bij de terreurbeweging. “Na enkele dagen besefte ik dat het niet het leven was dat men mij had voorgespiegeld. Ik kon mijn mening niet geven, mijn leven zou gevaar lopen als ik dat wel deed. Daar begon mijn nare droom. Ik wilde weg, maar kon niet”.

Het valt overigens zeer moeilijk te bewijzen dat Haddouchi die executies uitvoerde. “Enige voorzichtigheid is absoluut op zijn plaats”, zegt een veiligheidsbron. “Het gaat om een verklaring die heel moeilijk te verifiëren valt."