Opschudding want school hangt camera's op meisjestoiletten: "Niets mis mee"

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: pixabay
Wanneer een moeder ontdekt dat er camera’s in de meisjestoiletten hangen staat ze met haar voeten aan de grond genageld. Je zou denken dat de leerlingen toch wel recht hebben op privacy als ze hun toiletbezoek doen.

De directie van de school, The King’s Academy in Engeland, vindt dat de camera’s geen schending zijn van de privacy. “Het stopt pestgedrag”, aldus de directie.

 

De moeder is er niet over te spreken: “Die ene plek waar je verwacht dat je kinderen veilig zijn en wat privacy hebben, daar worden ze net opgenomen. Sommige studenten wisten niet eens dat er een camera hing.”

 

Leerkracht

 

De school heeft al eerder maatregelen genomen om pesten tegen te gaan. Zo zou er een leerkracht buiten staan en mogen er maar een aantal leerlingen tegelijk binnen. “Het is totale onzin dat er nog camera’s in de toiletten moeten hangen”, aldus de gedegouteerde moeder.

 

Wasbakken

 

De directie voegt er ook nog aan toe dat de camera’s helemaal niet naar de toiletten zelf gericht zijn maar naar de wasbakken. “De camera’s zijn niet verborgen en zichtbaar voor alle leerlingen. Ze staan hier al sinds 2003”, zegt de school.

 

De politie is nu een onderzoek gestart maar het ziet ernaar uit dat de camera’s gewoon zullen blijven staan waar ze al zeventien jaar stonden.