Greta Thunberg hoopt dat het snel zal stoppen: “Mijn jongere zus lijdt hier enorm onder”

bron: Metro
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Greta Thunberg gaf een indrukwekkende klimaatspeech tijdens de VN-top vorige maand in New York. Het leverde de jonge klimaatactiviste ook heel wat haatreacties op.

“Ik zou hier eigenlijk niet mogen staan, maar zou op school moeten zitten. Jullie hebben mijn jeugd en mijn dromen afgenomen”, zei ze in tranen. Greta Thunberg ontving vooral via de sociale media heel wat haatreacties.

“Mensen die bedreigingen en haatreacties schrijven, treffen mijn hele familie daarmee. Vooral mijn jongere zus lijdt eronder. Ze is dertien jaar en ondervindt systematisch pesterijen, haat en intimidatie. Het verschil tussen mij en mijn familie thuis, is dat ik voortdurend aan het reizen ben en dus onbereikbaar ben”, citeert Metro Thunberg in de Zweedse krant Dagens Nyheter.

Haar familie heeft veel van die haatbedreigingen aangegeven bij de politie, maar het blijft een moeilijke situatie voor Greta haar jongere zus. “Ik heb heel wat mensen rondom mij die me bijstaan, maar mijn zus heeft op dat vlak totaal geen steun. Ik probeer haar zoveel mogelijk te helpen. Niet omdat ze mijn zus is, maar omdat ze een geweldige en sterke persoon is”, klinkt het.