Franstalige treinbegeleider schaamt zich niet en zet 130 reizigers uit wagon om onaanvaardbare reden: “Die man was bijzonder agressief”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een Franstalige treinbegeleider heeft zich niet van zijn meest fraaie kant laten zien. Dat hebben zo’n 130 reizigers mogen ondervinden.

Het incident deed zich dinsdag voor op de trein van 15.28 uur van Brussel Centraal naar Kortrijk. Een Franstalige treinbegeleider eigende zich een hele wagon toe om zijn materiaal te plaatsen. 

“Dat waren twee trolleys en twee jassen", vertelt reiziger Franky Cannoot uit Marke in Het Laatste Nieuws. "De schuifdeur ging gewoon open. Er zaten hierdoor toch reizigers in de wagon. Ze waren zich van geen kwaad bewust.” 

Geen argument
“Toen de conducteur dat opmerkte, moest iedereen de wagon meteen verlaten. De conducteur was agressief. Er zat net een agent in burger op die trein. Hij is tussenbeide gekomen om de conducteur, die zijn naam niet wilde zeggen, te kalmeren. De wagon bleef dicht tot in Kortrijk."

De NMBS is op de hoogte van het incident. "De conducteurs hebben meestal een ruimte waar ze met hun spullen terechtkunnen", legt NMBS-woordvoerder Bart Crols uit. "Die ruimte was er in die trein niet. Maar dat is geen argument. Er zijn nog plaatsen genoeg waar een conducteur materiaal kan zetten, bijvoorbeeld in de stuurpost. We gaan de man nog eens goed duidelijk maken wat de richtlijnen zijn."