Protesten in Dormaal nog niet voorbij: "Dit zal zeker niet de laatste actie zijn"

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Het debat over het asielcentrum in Dormaal is nog niet voorbij. Actiegroep 3440 verzamelde samen met een 70-tal bewoners aan de Steenweg in Dormaal om te protesteren tegen de komst van het centrum.

Op donderdag 24 oktober maakten leden van de actiegroep '3340 Genoeg is genoeg' een mensenketting tijdens de gemeenteraad. Ze wilden aantonen op een vredige manier dat ze tegen de komst van het centrum zijn. Ook hebben ze al een verzoekschrift bij de Raad van State ingediend.

Deze middag verzamelden er meer dan 70 bewoners en sympathisanten zich aan de Steenweg in Dormaal. Eerst hebben ze plaatsgenomen Eerst hebben ze geprotesteerd aan de Steenweg met pamfletten en vlaggen, vervolgens zijn ze in stoet op pad gegaan. Ze stopte bij het huis van de burgemeester van Dormaal.

De tocht werd verdergezet naar de plek waar het asielcentrum zou komen. De actievoerders van '3440 Genoeg is genoeg' zijn vastberaden om te blijven protesteren tegen de komst van het centrum. "Dit zal zeker niet de laatste actie zijn", klinkt het.