Theo Francken onder de indruk van Donald Trump: “Dat heeft hij heel slim gezien”

bron: De Zondag/Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Theo Francken heeft in ‘De Zondag’ een opmerkelijk interview gegeven. Hij blijkt een grote fan te zijn van Amerikaans president Donald Trump.

Theo Francken vindt het indrukwekkend hoe eenvoudig Donald Trump het allemaal doet. “Vlak vóór de verkiezingen heeft hij elke Amerikaan een brief toegestuurd met x-aantal beloften. Die waren heel eenvoudig opgesteld”, citeert Gazet van Antwerpen Francken in De Zondag. 

“Een muur bouwen aan de Mexicaanse grens. Geen nieuwe oorlogen aangaan. Een stevige belastingverlaging voor bedrijven. Noem maar op. Wie vandaag die brief bekijkt, zal zien dat hij best veel gerealiseerd heeft. Trump heeft dus wel degelijk een visie, een richting, een agenda. Hij doet wat hij belooft.”

"Veel geleerd van Trump"
Velen vinden Francken een ongeleid projectiel, maar dat vindt Francken onterecht. “Dat is vooral de media. Ik vind de berichtgeving over de Amerikaanse politiek vaak schabouwelijk. De media hebben vooraf uitgemaakt dat Obama God de Vader is, en Trump de reïncarnatie van de duivel op aarde. Ze doen er alles aan om dat beeld bevestigd te krijgen.”

Francken zegt dat hij veel van Trump geleerd heeft. “De manier waarop hij aan politiek doet, is best slim, vind ik. Zijn directe communicatie bijvoorbeeld, via sociale media. Dat vind ik slim gezien. Trump is subliem in zijn eenvoud. Hij stuurt eenvoudige boodschappen de wereld in, zonder een blad voor de mond te nemen. Hij heeft op dat vlak zijn stempel gedrukt op de politiek in Amerika en ver daarbuiten.”