Joanne (17) wordt omver gereden door elektrische fiets: “Heel grof wat de mensen daarna bij haar deden"

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: ATV
Een meisje van 17 jaar werd afgelopen donderdag omver gereden door een man met een elektrische fiets. Het ongeval gebeurde aan het kruispunt met het Harmoniepark in Antwerpen.

Joanne Van Looveren, zoals het slachtoffer heet, hield aan het ongeval een paar kneuzingen, blauwe plekken en twee dagen geen school over. “Ik werd omver gereden door een elektrische fiets”, vertelt ze ze aan ATV. “Mijn fiets is volledig kapot. Die man is ook doorgereden. Die heeft dus vluchtmisdrijf gepleegd.”

Verschillende voorbijgangers zagen Joanne liggen, maar deden niets. Het wekt veel ergernis op bij haar moeder Ann Van Turnhout. “Ik vind het heel grof dat mensen een meisje dat omver is gereden, gewoon laten liggen op de grond. Niemand toonde nog maar een beetje medeleven.”

Twee vrouwen met een bakfiets reden langs Joanne en lieten haar letterlijk tegen de grond liggen. Joanne heeft de dader wel gezien. “Hij was toen al zes meter verder en aan het kijken of zijn fiets in orde was. Ik heb nog proberen roepen, maar hij is doorgereden. Ik vond het heel spijtig dat mensen niet geholpen hebben of zelfs niet gevraagd hebt was of alles in orde was met mij.”