Het einde van Zwarte Piet lijkt in zicht: “Toekomstige generaties vrijwaren van dit hardnekkige gif”

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: pixabay
De hele discussie over Zwarte Piet of Roet Piet gaat in al zijn hevigheid verder. Het is in Nederland nu ook een politieke kwestie geworden.

De Nederlandse politica Sylvana Simons mengt zich nu ook in het debat. Ze betuigde haar steun aan een blog die fel uithaalt naar Zwarte Piet.

‘Met steeds grotere regelmaat schaam ik mij er voor een witte Nederlander te zijn. Het zou zo mooi zijn als al die Nederlanders die roepen dat zij geen racist zijn, zich zouden uiten op het moment dat de rechtsstaat in het geding is. De terreuraanval tegen KOZP is daar een schrijnend voorbeeld van’, staat er te lezen in de blog.

‘Overigens zijn alle mogelijke relatievormen en Zwarte Piet voor mij al jaren geen thema’s. Roetveegpieten zijn voorlopig een mooi compromis .En ondanks alle positieve ervaringen zit dat gif in mijn kop. Voor u misschien geen probleem. Voor mij wel want het heeft mij berooft van de, misschien wel kinderlijke, argeloosheid. Een hardnekkig gif waar misschien alleen blanken last van hebben of kunnen hebben. Mijn vraag is hoe ik daar van af kom.’

Sylvana deelde de blog op haar Facebook. Ze schreef er ook nog volgend bericht bij: “Ik wens iedereen die wel van Zwarte Piet houdt (maar zeker weet geen racist te zijn) dit voortschrijdend inzicht over de eigen gevoelens. Zoals de schrijver van de blog mij zei: we kunnen toekomstige generaties vrijwaren van dit hardnekkige gif.
Zou dat niet mooi zijn?”