Het lijkt nog niet voorbij: Ook dit asielcentrum heeft haatreacties ontvangen

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De aangestoken brand in het asielcentrum van Bilzen zou nog wel eens een vervelend staartje kunnen krijgen. Er zijn namelijk oproepen om nog meer asielcentra in ons land in brand te steken.

In Dormaal, een deelgemeente van Zoutleeuw, is men vandaag ook hard op hun hoede. Daar gaat volgende week een asielcentrum open en men heeft ook al haatreacties ontvangen. “Er is in Bilzen een grens overschreden”, merkt burgemeester Boudewijn Herbots op bij Radio 1. “Ik ben daar erg geschrokken van.”

“We houden rekening met verschillende scenario’s bij ons in Dormaal. We willen mensen behoeden om domme dingen te doen. We hebben aan de politie gevraagd om extra waakzaam te zijn.”

“Er komen 130 asielzoekers naar Dormaal waar maar 800 mensen wonen. Dat heeft dus een enorme impact. We hebben een telefoontje gekregen van minister Maggie De Block (Open Vld) met dat nieuws. Daarna hebben we samengezeten met de mensen van Fedasil. We vinden het gebouw niet geschikt, maar de bal was al aan het rollen", legt burgemeester Herbots uit.

“Ik voel dat het nu op de spits gedreven wordt, dat wordt in Bilzen wel bewezen. Dat baart mij zorgen. We gaan er alles aandoen om het zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo gaan we het vertrouwen van de mensen opnieuw moeten winnen.”