Maggie De Block is heel duidelijk na brand in asielcentrum Bilzen: “In zo’n land wil ik niet leven, daarom vraag ik jullie om dit te doen”

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag was er in de Kamer het vragenuurtje. Minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) kwam daar terug op de brand in Bilzen.

Minister Maggie De Block kreeg niet minder dan elf vragen van parlementsleden. Na het afsluiten van het contract in verband met het asielcentrum in Bilzen heeft ze de burgemeester van Bilzen ingelicht. En die heeft op zijn manier het gemeentebestuur op de hoogte gebracht.

Maggie De Block verdedigde haar aanpak. Ze spreekt ook forse taal. "Ik denk dat wij hier vandaag een statement moeten maken dat dit erover is. Dit is niet toelaatbaar, het stopt hier en nu. Dat moeten wij allemaal gaan verdedigen, in de Dorpsstraat, in de Wetstraat, maar zeker hier in het parlement omdat wij democratisch verkozen zijn", citeert VRTNWS haar.

"Hier gaat het over de fundamentele waarden van een democratisch halfrond, over de bescherming van onze burgers, over onverdraagzaamheid die gevoed wordt tussen onze burgers. Willen wij in een dergelijk Vlaanderen, in zulk land leven? Ik wil iedereen oproepen om elkaar niet de zwartepiet toe te spelen, maar om onvoorwaardelijk afstand te nemen van dergelijk geweld, in woorden maar vooral in daden."