IS-kenner is niet gerust in: “Zeker dat er nog aanslagen gaan volgen en deze belangrijke informatie gaan we niet meer weten”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De federale regering en Europol hebben alle communicatiekanalen van terreurgroep IS platgelegd. Ze deden met behulp van een groepje hackers.

Via de platgelegde kanalen eiste IS onder meer de aanslagen in Brussel op. IS-kenner Pieter Van Ostayen vindt het geen goede zaak dat de kanalen van de terreurgroep gehackt zijn.

“Op die kanalen stonden veel video - en audiocontent die we rechtstreeks konden linken aan Belgische IS-strijders. Dat is nu allemaal verdwenen”, stelt Van Ostayen vast bij VTM-Nieuws.

“Je moet ook weten dat we geen bewijsmateriaal meer hebben. Alles is gewoon gewist. En dat is wel heel gevaarlijk. Als die IS-strijders terugkeren en we moeten ze gaan berechten, hebben we nu geen bewijs meer.”

Van Ostayen is er niet gerust in. “We weten nu niets meer over IS. We weten nu niet meer waar ze actief zijn. Er zullen aanslagen volgen en we gaan niets eens weten wie ze gepleegd heeft.”