Prins Charles is het beu en neemt drastische beslissing over Harry en Meghan

bron: ANP
door: Redactie
Prins Charles speelde een belangrijke rol in de nasleep van het desastreuze interview van zijn broer Andrew. Hij zou meer en meer de touwtjes handen nemen, en zich voorbereiden op zijn rol als koning.

Prins Charles heeft een belangrijke rol gespeeld in de veelbesproken kwestie rond zijn broer Andrew. De Britse troonopvolger zou de touwtjes binnen de koninklijke familie in handen hebben genomen en Andrew hebben gedwongen voorlopig afstand te doen van zijn openbare functies. Dat schrijft de britse krant The Mirror op basis van paleisbronnen.

Volgens de krant is Charles nog meer dan anders op de voorgrond aanwezig. De prins van Wales zou ook van plan zijn om zijn zoon prins Harry en diens vrouw Meghan Markle terug te fluiten en meer in het gareel te brengen als zij straks terugkeren van hun zes wekende durende vakantie in de Verenigde Staten.

Hiermee toont Charles aan dat hij de leiding van de 'firma' helemaal op zich kan nemen, aldus The Mirror. De krant noemt hem vanwege zijn sleutelrol al 'schaduwkoning' achter koningin Elizabeth. Over haar wordt gespeculeerd dat ze net als haar man prins Philip een stap terugdoet als ze 95 wordt.