Bart Tommelein was het beu: "Dáárom wil ik voorzitter van Open VLD worden"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Bart Tommelein heeft zich opgeworpen als kandidaat-voorzitter van de Open VLD. Hij geeft een duidelijke reden aan waarom hij zich kandidaat stelt.

De onrust en de verdeeldheid bij Open VLD (over regeringsdeelname of niet, over wie premier zou worden) zijn een doorn in het oog van Tommelein, zo vertelde hij in een interview met Radio 1.

"Ik heb de laatste weken zodanig veel onrust gezien en zoveel mensen gehoord die zeiden: 'dóe iets, want dit kan zo niet verder'. Binnen de partij probeerde men daar een kampstrijd van te maken. Een heleboel discussies over links, over rechts, over het feit dat je op een andere manier liberaal moet zijn. Maar wij moeten ons niet in hokjes laten duwen."

"Geen goede zaak voor ons"

Tommelein nam het op voor de huidige Open VLD-voorzitter, Gwendolyn Rutten, die misschien zelf wel een deel van het probleem is. "Door heel veel externe factoren, waar Gwendolyn zelf niet altijd de hand in had, is er een situatie ontstaan waarbij er verschillende kampen ontstonden: voor en tegen. En dat is voor ons absoluut geen goede zaak. We moeten duidelijk zeggen waar we voor staan", aldus Tommelein.