Nederland in de ban van levensgevaarlijke brieven: Dit is er aan de hand

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Nederland zijn de jongste dagen op verschillende plekken brieven aangekomen waarin explosieven bleken te zitten. De bombrieven zorgen voor heel wat onrust.

De bewuste brieven werden bezorgd in een hotel en een tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht en een tankstation en autobedrijf in Rotterdam. Deze ochtend werd in Hotel Okura aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam een nieuwe bombrief afgeleverd. De receptioniste verwittigde onmiddellijk de politie.

De brieven hebben als afzender het Centraal Invorderings Bureau (CIB), gelegen in Rotterdam. Die instelling heeft echter niets met de feiten te maken.

Afpersing

De politie onderzoekt de zaak. De speurders denken momenteel dat het om afpersing gaat en niet om terroristische aanslagen.

"Recherche, Forensische Opsporing en Teamleider Explosieven Veiligheid hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ter plaatse laten komen om het explosief in de brief onklaar te maken. De brief met inhoud is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut voor nader onderzoek", aldus de Nederlandse politie.