Theo Francken reageert op asielmaatregel van Maggie De Block: "Ze is ten einde raad"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Bevoegd minister Maggie De Block (Open Vld) zal strenger gaan optreden tegen asielzoekers die misbruik maken van het systeem. Haar voorganger Theo Francken (N-VA) is blij met het initiatief, maar heeft toch kritische bedenkingen.

Asielzoekers die in een ander land van de EU geregistreerd zijn en daarna alsnog naar België reizen, zullen niet langer onderdak en eten krijgen. Op die manier komen er maandelijks een 300-tal opvangplaatsen vrij.

De voorganger van Maggie De Block, voormalig staatssecretaris Theo Francken, juicht het initiatief toe maar voegt er fijntjes aan toe dat hij zelf al langer op deze manier werkte.

"Ik heb dat eerder al met mijn asielquota gedaan"

"Dit is wat ik al een jaar zeg: je moet op die lijn durven kleuren van hetgeen mag en dat juridisch uitvechten tot het bittere eind. We moeten durven procedures opstarten en ons gelijk proberen halen voor de rechtbank."

"Ik heb dat eerder gedaan met mijn asielquota en dat is wat mevrouw De Block nu, na een jaar, toch beslist om te doen. De crisis is alleen maar erger geworden en ze is ten einde raad", aldus Francken op Radio1.