Illegale immigrant krijgt verblijfsvergunning: "Hij is een held en hij moet blijven"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een illegale immigrant heeft een heldendaad verricht. Daardoor riskeert hij niet langer om uitgewezen te worden. Integendeel: de man houdt er zowaar een verblijfsvergunning aan over.

De 20-jarige Gorgui Lamine Sow is afkomstig uit Senegal en zocht zijn heil in Spanje. De man probeerde rond te komen door op straat armbanden en kettinkjes te verkopen.

Toen hij tijdens zijn werk geschreeuw hoorde, schoot hij in actie. Hij zag hoe een dikke rookpluim uit de bovenverdieping van een huis kwam en aarzelde niet. Hij klom op het balkon en drong het huis binnen.

Even later kwam hij weer naar buiten. Hij droeg een gehandicapte man op zijn schouder. De man en zijn Senegalese redder konden veilig terug op de begane grond raken.

Petitie

Na zijn heldendaad verdween de Senegalees spoorloos. Via een lokale krant kon de man opgespoord worden. Hij groeide uit tot een volksheld en een petitie met 90.000 handtekening moest ervoor zorgen dat hij een verblijfsvergunning zou krijgen. De Spaanse autoriteiten hebben er nu voor gezorgd dat de man, die een vrouw en een dochtertje heeft, legaal in Spanje mag wonen en werken.