Dit raakt prins Harry en Meghan Markle diep: "We bidden voor hen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Het Britse royalty-koppel Prins Harry en Meghan Markle heeft op sociale media opgeroepen om geld te doneren aan de hulpdiensten in het door bosbranden geteisterde Australië.

Prins Harry en echtgenote Meghan Markle vieren momenteel een zes weken durende kerstvakantie in Canada, waar de moeder van Markle woont, maar staan toch even stil bij wat er gebeurt in Australië.

Het koppel doneerde al geld aan het Australische Rode Kruis en aan de brandweer van de deelstaat New South Wales. De twee deelden ook links naar geldinzamelingsacties, waarbij ze hun fans oproepen om in hun navolging eveneens geld te doneren aan de hulpdiensten in Australië.

Klimaatcrisis

Harry en Meghan zijn diep onder de indruk van wat er zich afspeelt: "Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de mensen in Australië die de verschrikkelijke vuurhaarden moeten ondergaan. Van de gebieden waarmee we een persoonlijke band hebben, zoals de gemeenschappen die we in 2018 in New South Wales bezochten, tot de branden in Californië en delen van Afrika, worden we aangegrepen door de aanwezigheid van deze milieurampen, waaronder ook de vernietiging van het Amazonewoud."

"Deze globale klimaatcrisis wordt nu als 'ecocide' omschreven. Het is gemakkelijk om je hulpeloos te voelen, maar er is altijd een manier om te helpen."