Stevige kritiek op minister Koen Geens: “Een aanfluiting, not done”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Koen Geens krijgt regelmatig bloemetjes toegeworpen. Liberaal Jean-Jacques De Gucht verwijt hem nu echter enkele ongepaste en misplaatste uitspraken.

Koen Geens staat al enkele dagen in het middelpunt van de belangstelling. Siegfried Bracke (N-VA) ziet in hem de gedroomde nieuwe premier. Dit weekend was er nog een akkefietje met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Maar hoge bomen vangen veel wind. In de marge van het euthanasieproces in Gent zei minister van Justitie Geens dat er heel wat moet veranderen aan de bestaande wetgeving rond het vroegtijdig beëindigen van een mensenleven.

“Aanfluiting van de scheiding der machten”

Vlaams parlementslid Jean-Jacques De Gucht vindt dat Geens daarmee ver over de schreef gaat. “Het is not done voor een minister van Justitie om dergelijke uitspraken te doen tijdens een lopend proces”, verklaarde hij aan TVOost. “Dit is een regelrechte aanfluiting van de scheiding der machten.”

De Gucht vindt de uitspraken dan ook ongepast en misplaatst. “De minister misbruikt dit proces voor zijn persoonlijke overtuiging”, besluit hij met een stevige uithaal.