Niet iedereen vindt dat er snel een nieuwe regering moet komen: “Urgentie wordt overdreven”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Na meer dan een jaar zonder federale regering blijft het moeilijk voor de partijen om elkaar te vinden. Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, vindt het echter best zo.

Van Craeynest deed zijn uitspraak in een interview met de Franstalige krant La Libre. Hij vindt dat de onderhandelaars gerust hun tijd mogen nemen. “Beter een goed project, dan snel een regering.”

De econoom bekijkt de regeringsvorming uiteraard vanuit een financieel standpunt. “Ik hoor commentatoren zeggen dat je heel snel een nieuwe regering moet vormen om de overheidsfinanciën weer op de rails te krijgen. Ik denk echter dat de urgentie om een regering te vormen overdreven wordt. Voor ons land is het belangrijker dat de Duitse fabrieken opnieuw op volle toeren draaien, dan dat we snel een federale regering hebben.”

Van Craeynest wijst erop dat complexe maatschappelijke problemen een passende oplossing moeten krijgen. “Het belangrijkste is dat er een goed politiek project komt dat structurele oplossingen kan vinden om ons sociaal model op lange termijn te financieren.”