"Gelukzoekers die dik betaald hebben aan mensensmokkelaars keren nooit meer terug als ze in Europa geraken"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
In Italië heeft de senaat de parlementaire onschendbaarheid opgeheven van Salvini, leider van de extreemrechtse partij Lega. Hij moet voor de rechtbank verschijnen omdat hij vorig jaar gedurende 4 dagen weigerde een schip met vluchtelingen te laten aanmeren. Tom Van Grieken vindt dit een zeer gevaarlijk signaal.

"In internationale wateren bootjes gaan oppikken met gelukzoekers die dik betaald hebben aan mensensmokkelaars. Dat is een pervers systeem. We gaan nu een systeem van mensensmokkelaars juridisch betonneren, dat schepen die gaan halen in een ander zijn zeevaargebied en dan nog naar Europa brengen. Dit is zo gevaarlijk", waarschuwt Tom Van Grieken in De afspraak.

'Salvini heeft correct gehandeld'

Volgens de voorzitter van Vlaams Belang heeft Salvini perfect gehandeld. "Zij die de wet overtreden, gelukzoekers die geld geven aan mensensmokkelaars, als je hen laat toekomen op Europese grond, dan gaan ze nooit meer terug."

"Mensen die de legale weg volgen en afgewezen worden, die worden gestraft. Salvini heeft het meest correct mogelijke gedaan.  Je gaat niet degenen die de wet overtreden belonen en die de wet volgen straffen."