Heel knap van Peter, die niet alleen beroemd is door ‘Down the road’ : “Ook hier is hij een echte ster”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het derde seizoen van het hartverwarmende ‘Down the Road’ is drie afleveringen ver. Met zijn hippe bril op de neus, zijn uitgesproken meningen en zijn grote liefde voor orde en netheid is Peter uit Brasschaat één van de meest opvallende deelnemers. Met z'n 32 jaar is hij ook de oudste van de bende. In TV-Familie vertelt Peter over zijn passie voor toneelspelen.

Peter is nu bekend dankzij ‘Down the road’. Maar hij speelt ook geregeld toneel voor een groot publiek. Hij is namelijk één van de acteurs van de Brasschaatse toneelgroep Gewoon Anders, die vaak samen spelen met theatergezelschap Amatogo uit Wuustwezel. Die gezamenlijke voorstellingen met acteurs en acteurs met een beperking oogsten altijd veel succes.

“Ik doe ook aan badminton, zwemmen en netbal”, zegt Peter in TV-Familie. “Met Het Sterrenhuis (het dagcentrum waar hij naartoe gaat) zijn we zelfs aan het trainen voor de Special Olympics. Maar ik speel toch vooral heel graag toneel. Ik kan me dan helemaal uitleven en in de huid van mijn personage kruipen. Ja, da’s geweldig. Mijn vrienden bewonderen mij omdat ik toneelspeel.”

“Het liefst van al speel ik komedie. Waarom? Ah, omdat mensen laten lachen het leukste is wat er bestaat”, aldus Peter. Deze gepassioneerde acteur koestert dan ook een ambitie: “Ik zou graag eens meespelen in een a?evering van mijn favoriete serie ‘F.C. De Kampioenen’. Dat moet de max zijn! En ze gáán weer nieuwe a?everingen maken, hé! Ja, al is het maar een klein rolletje... Amai, dat zou fantastisch zijn!”

Ster op TikTok

Maar Peter is niet alleen bekend van ‘Down the road’ of het toneelspelen, hij is ook een ster op TikTok, de populaire sociale media-app waarom je korte muziekvideo’s kunt delen. Peter is dol op muziek, en bewijst op de app dat hij een geweldig gevoel voor ritme heeft. Nog voor hij meedeed aan ‘Down the road’ had hij al meer dan 8.000 volgers.

Peter heeft zijn video’s op TikTok voorlopig offline gehaald, maar zijn fans kijken alvast uit naar nieuwe posts. Steffi Mercie, een Vlaamse TikTok-ster met meer dan 400.000 volgers, is fan van Peter. “De video’s die hij maakt zijn superleuk. Ze toveren meteen een glimlacht op mijn gezicht”, zegt ze in TV-Familie. “Peter is een voorbeeld voor veel anderen. Hij toont hoe hij echt is, en dat is heel knap.”

(Bron: TV-Familie)