Verschrikkelijk incident in Nederland: Belgische buschauffeur van De Lijn neergestoken

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In het Nederlandse Hulst vond er een vreselijk incident plaats. Een Belgische buschauffeur werd daar neergestoken door een groep jongeren.

De buschauffeur stapte vrijdagavond omstreeks 18 uur terug op zijn bus, aan een bushalte in de Zandstraat, om de route richting België te hervatten, staat te lezen bij Het Nieuwsblad. Op dat moment stapten er ook een paar jongeren op de bus die ruzie zochten met de andere passagiers.

Er werd zelfs een man tegen de ramen van de bus geslagen. Daarop besloot de buschauffeur om de jongeren aan te spreken over hun gedrag. Hij wilde dat het drietal zijn bus zouden verlaten, maar een jongeren weigerde.

Buschaffeur aangevallen
Bovendien dreigde hij ook nog eens een mes op zak te hebben. Uiteindelijk verliet hij wel de bus, maar buiten de bus ging hij gewoon door met amok te maken. De buschauffeur nam zijn gsm en begon alles te filmen.

Toen de agressieve jongen dat merkte, is hij terug op de bus gestapt. Daar heeft hij de chauffeur aangevallen met het mes. De chauffeur liep een snijwonde op aan de borst en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

De buschauffeur verkeert niet in levensgevaar. De dader is voorlopig nog op de vlucht. Op basis van beelden heeft de politie hem wel kunnen identificeren en is de jongen ook op het spoor.