Tom Van Grieken doet oproep aan de bevolking: “Als je wil dat er echt iets gaat veranderen, kan je niet anders”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang pleit al een tijdje voor nieuwe verkiezingen. Een nieuwe regering op federaal vlak blijft al meer dan 200 dagen uit.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is het beu. "Je kan het vergelijken met het kaartspel Wiezen", zegt hij in 'De Afspraak'. "Je kan een keer miserie spelen, maar daarna moeten de kaarten weer geschud worden. Dan zijn nieuwe verkiezingen zeker een goede oplossing."

"Als de kiezer ons bij de volgende verkiezingen, die er eerder snel mogen komen dan laat, een sterk mandaat geeft, dan wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen. Dan wil ik deelnemen aan het beleid. Daar moet je niet de dag na de verkiezingen mee bezig zijn, maar nu al."

Grootste
Dan zou Tom Van Grieken de nieuwe minister-president worden. “Ik solliciteer niet naar een postje. In 2004 heb ik gezien dat we de grootste partij waren, maar dat er een kartel groter was waardoor wij niet aan zet kwamen. Ik heb in 2019 gezien wat het is om de kingmaker te zijn zonder iets te kunnen veranderen."

"Als je wil dat er écht iets gaat veranderen, dan kan dat alleen maar door het Vlaams Belang de grootste partij te maken. Daar gaan we naar werken en voorbereid zijn tegen de volgende verkiezingen. Ik geloof dat heel veel mensen op mijn partij kunnen stemmen. Je ziet ook de bevolking meer naar rechts opschuiven."