Corona update: strenge maatregelen in België, goed nieuws uit China

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Italië is al in volledige lockdown en ook in ons land neemt de regering steeds drastischere maatregelen om het coronavirus in te dijken. Gelukkig komt er hoop vanuit China.

Premier Sophie Wilmès (MR) en minister van Volkgezondheid Maggie De Block (Open VLD) hebben aangekondigd dat België in versterkte fase twee blijft. De komende weken kunnen evenementen boven de duizend mensen beter afgelast worden. Dat heeft vooral gevolgen voor concerten.

In ons land blijven de scholen wel open, mensen hoeven niet per se thuis te blijven van hun werk en het openbaar wordt niet stilgelegd. Wie een hoger risico op besmetting loopt, wordt aangeraden om evenementen met veel mensen, binnen of buiten, te vermijden.

Ondertussen is er wel beter nieuws uit Wuhan, de Chinese stad waar het coronavirus uitbrak. Tijdens zijn bezoek verklaarde de Chinese president Xi Jinping dat de epidemie er zo goed als onder controle is. In het gebied waar al meer dan een maand 56 miljoen Chinezen in quarantaine verblijven, kwamen er voorbije 24 uur amper negentien nieuwe besmettingen bij.