Marc Van Ranst waarschuwt: "Zo'n café is gevaarlijker dan een concertzaal met 1000 man"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Elke dag worden de maatregelen om het coronavirus verder te verspreiden strenger. Er zijn geen bezoekers meer welkom in rusthuizen en evenementen van meer dan 1000 man worden verboden.

Al zijn er wel organisatoren die zich 'creatief' tonen. Ze verminderen hun capaciteit een klein beetje zodat het evenement toch nog kan doorgaan. Viroloog Marc Van Ranst is hierover niet te spreken. "Dat is zinloos", zegt hij in 'De Afspraak'. "Het effect blijft hetzelfde als met 1000 man."

"Ik had ook liever niet gehad dat er een getal werd opgeplakt", gaat de viroloog verder. "Dat getal is er zo plots gekomen. UIt wetenschappelijk oogpunt zou 500 een veel beter getal zijn geweest. Ik verwacht dat dit de komende dagen nog wel strenger zal worden."

"Mensen moeten ook hun gezond verstand gebruiken. Een café waar 25 mensen kort bij elkaar zitten, is veel gevaarlijker dan een concertzaal van 1000 mensen die op een redelijke afstand van elkaar zitten. Het beste zou nog zijn om gewoon alle evenementen te verbieden."