Professor Goossens: "Zolang zal het coronavirus nog duren in ons land"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
We zijn in een nieuwe fase terechtgekomen van het coronavirus. Mensen beseffen dat de situatie ernstig is.

"Er moesten dringend drastische maatregelen genomen", zegt professor Herman Goossens aan VTM-Nieuws. "Je voelt dat de epidemie volop aan het komen is en dat ze razendsnel is. We moeten met diezelfde snelheid reageren."

In Knokke-Heist gaan de scholen dicht. "Dat is een moeilijke, maar ik zou ze niet sluiten. We hebben geen wetenschappelijke evidentie dat kinderen het virus verspreiden. Als je de schoolpoorten sluit, gaan kinderen naar de grootouders. Maar alle evenementen moeten we stopzetten. Geen bioscoop, geen theater,... Ik zou ook oudere mensen de raad geven om het openbaar vervoer niet meer te nemen."

"Ik denk niet dat het hier zo gaat worden als in Italië. Maar dan moeten we wel drastische maatregelen nemen, zowel de overheid als de mensen. Ik denk dat we in staat moeten zijn om dit onder controle te houden. Het worden 4 tot 6 weken op onze tanden bijten. Alles hangt af van goed men de maatregelen opvolgt. Maar als er drastische beslissingen komen, dan denk ik dat 4 tot 6 weken realistisch is."