Nu ook bij kindje in Mechels ziekenhuis coronavirus ontdekt

door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Kinderen zijn geen kwetsbare doelgroep voor het coronavirus. Maar er is toch een kindje naar het ziekenhuis gebracht dat het virus heeft.

Het kindje werd opgenomen in het Mechelse ziekenhuis AZ Sint-Maarten. Het kind werd met aanvankelijk een RSV-infectie opgenomen in het ziekenhuis. 

“Een respiratoir syncytieel virus is een vaak voorkomende virusinfectie die de luchtwegen aantast. Kindjes hebben er ademhalingsmoeilijkheden door”, legt dokter Jespers uit in Gazet van Antwerpen. “Het kindje verbleef alleen in een kamer. Voor de verzorging neemt ons medisch personeel altijd gepaste hygiënische maatregelen, al is dat niet op een schaal zoals bij het coronavirus.”

Maar ondanks alle maatregelen werd de toestand van het kindje niet beter. De artsen besloten om ook te testen op het coronavirus. Die testen bleken positief te zijn. 

“We hebben daarna alle patiëntjes en medewerkers getest op corona en die bleken gelukkig allemaal negatief te zijn. Er was nooit sprake van quarantaine. De hygiënische voorzorgen die we in het ziekenhuis sowieso altijd al nemen, hebben dus gewerkt."