Grote verbazing alom: “Scholen moeten dicht en wij niet? Dat is niet logisch”

door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Alle scholen in het land gaan dicht. Tot en met al zeker 3 april worden de lessen opgeschort door het coronavirus.

Scholen gaan dicht, maar crèches blijven wel open. Daar wordt erg verdeeld gereageerd op de maatregelen. Bij kinderdagverblijf Ravot'ers in Brasschaat werden vrijdag 26 kinderen opgevangen.

Uitbaatster Yana De Meulder uit in Gazet van Antwerpen haar bedenkingen. “De lessen worden opgeschort om de verder verspreiding van het virus tegen te gaan”, zegt Yana. “Maar dat geldt toch evengoed voor de kinderdagverblijven?” 

Alles dicht
“Kinderen komen hier ook heel nauw met elkaar in contact en begeleiding in de opvang. Ik zie de logica niet. Als je de verspreiding van het virus wil tegengaan, zou je toch verwachten dat je alles sluit?”

Kind positief
Yana voorziet nog heel wat problemen. “Wat als er een kind positief blijkt? Dan wordt dat kind in quarantaine geplaatst, maar de andere kinderen mogen blijven zolang ze geen symptomen krijgen. Wat als er personeelsleden ziek worden? Moeten wij hen dan doorbetalen?” 

“Of komen dan ten laste van de RVA? De crèche zelf sluiten is voor ons onmogelijk. Dan zou ik het personeel moeten blijven uitbetalen en de ouders zou ik ook moeten terugbetalen. Dat zou onbetaalbaar zijn.”"