Koning Filip wijst Belgen op hun verantwoordelijkheid: "Onze houding kan levens redden"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip heeft het land toegesproken nu we in volle coronacrisis verkeren. De vorst drukt zijn begrip uit voor de moeilijke situatie waarin we ons allemaal bevinden en vraagt ons om onze verantwoordelijkheid op te nemen en de richtlijnen van experten correct op te volgen.

Het is zeer uitzonderlijk dat koning Filip het land toespreekt. De laatste keer dat dit, naast de nationale feestdag en de kerstboodschap gebeurde, was na de aanslagen van 22 maart 2016. 

“De overheden hebben hun verantwoordelijkheid genomen en drastische maatregelen genomen die een grote impact hebben op ons dagelijks leven. Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van ons allen. We moeten dit voor onszelf doen, maar ook voor de anderen en vooral voor de kwetsbaren onder ons. Mathilde en ik denken aan ieder van jullie en vooral aan degenen die getroffen werden door de ziekte."

“We leven ook mee met de ouderen die afgezonderd zijn in hun eigen huis of in een zorginstelling. Ook voor ouders is het niet eenvoudig om hun gezien te organiseren. Ook van de jongeren wordt verantwoordelijkheidsbesef gevraagd.  Onze houding hierin is essentieel en kan levens redden. In naam van het hele land wil ik iedereen bedanken die zich dag en nacht inzet in ziekenhuizen en in de eerstelijnszorg. Alle zorgverleners leveren uitzonderlijke inspanningen.”

“De huidige situatie herinnert ons aan onze kwetsbaarheid, maar tegelijk brengt het onze sterkte naar boven. Elkeen van ons kan ertoe bijdragen om deze crisis het hoofd te bieden. De spontane oproepen van verbondenheid en solidariteit zijn hartverwarmend. Deze beproeving zal ons sterker maken", besluit koning Filip.