Supermarkten kondigen nieuwe veiligheidsmaatregelen aan

door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Het is al dagen dat er een stormloop aan de gang is op de supermarkten. Om de menigte de baas te blijven, komen er nu extra veiligheidsmaatregelen. Dat raakte dinsdag bekend.

Supermarkten gaan extra veiligheidsmaatregelen nemen door de grote drukte. “Al sinds vorige week woensdag regelen de geranten van onze filialen de trafiek”, zegt Hanne Poppe van Colruyt aan Het Nieuwsblad. “Als er te veel volk in de winkel is, beperken we het aantal mensen. Per tien klanten dat buiten gaan , laten we er tien binnen.” Aldi besliste in veel van zijn filialen het aantal klanten te beperken tot vijftig. Bewakingsagenten kunnen daarop toezien.

Alle winkels is ons land moeten ook verplicht hun voorzorgen nemen. Comeos, de sectorfederatie, die de Belgische handel en diensten vertegenwoordigt, raadt af te betalen met cash. Voorts moet er ook een meter afstand van elkaar gewinkeld worden. Boodschappen doe je ook best alleen, klinkt het nog.

Het aantal klanten wordt ook beperkt tot 1 per vierkante meter. Meer mensen zullen dus buiten even moeten wachten. Maar geen nood, want welke maatregelen er ook genomen worden, de supermarkten blijven open.  "Mensen zullen altijd de mogelijkheid hebben om hun essentiële boodschappen te doen.” Non-food-producten kunnen best online aangekocht worden.