Wees extra voorzichtig als je thuis werkt want oplichters gaan toeslaan

door: PMN
Door het coronavirus werken momenteel heel veel mensen van thuis uit. Dat is heel goed want zo kunnen we hopelijk snel het virus indijken. Daar moet deze maatregel mee voor helpen zorgen.

Maar niet iedereen is het gewoon om thuis te werken. Voor heel wat mensen is het de eerste keer dat ze van thuis uit werken. En dat is ook oplichters niet ontgaan. Zij proberen ten volle te profiteren van deze ongewone situatie.

Wie nu thuis werkt moet vaak allerhande programma's installeren op de computer of inloggen op beveiligde websites. 'Let op dat je altijd énkel je login en passwoord ingeeft op plekken die zeker van je werkgever zelf zijn!', staat er te lezen op de website van Radio 2. 

'En als je een teleconferentie doet, samen met je collega's, let dan op dat je geen belangrijke informatie deelt. Veel mensen willen de ervaring van die eerste videoconferentie delen op sociale media. Ze nemen een foto en zetten die online. Maar als er bepaalde links of zo in beeld zijn, dan kunnen andere mensen mogelijk meeluisteren naar jullie vergaderingen.'