Delhaize zit met de handen in het haar: “Zo zetten we mensen aan om nog meer te gaan kopen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is alle hens aan dek bij de supermarkten. Iedereen wil boodschappen doen en liefst zoveel mogelijk mee naar huis nemen. Het zorgt voor grote problemen.

De supermarkten roepen al dagen op om niet te gaan hamsteren. Al heeft de Vlaming daar momenteel geen oor naar. Er blijven maar lange rijen aan de supermarkt staan. Voorlopig is er geen oplossing voor dit probleem.

Bij Delhaize zien ze het met lede ogen aan. “We roepen de klanten wel uitdrukkelijk op om niet te hamsteren. Hamsteren heeft een sneeuwbaleffect. Want als mensen lege rekken zien, gaan ze ook meer willen kopen”, stelt communicatieverantwoordelijke Roel Dekelver vast in Gazet van Antwerpen.

Bij Carrefour zijn er geen algemene beperkingen op de verkoop. “De beperking van een klant per vijftien vierkante meter en de maximale verblijftijd in de winkel van dertig minuten maken hamsteren immers al moeilijker”, zegt woordvoerder Marco Demerling. 

“Er is echt genoeg voorraad voor iedereen. “Bovendien zullen we ook alle promo's stopzetten om hamsteraankopen te ontmoedigen.”