Frank Deboosere heeft goed en slecht nieuws: “Zon à volonté voor iedereen, maar de nachten worden heel koud”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Volgende nacht is het dikwijls zwaarbewolkt. Hier en daar is een beetje motregen mogelijk, bij minima rond 7 graden. Vanaf zaterdag krijgen we volop de zon te zien, maar het wordt frisser en ’s nachts gaat het opnieuw vriezen. Dat vertelde Frank Deboosere donderdag bij Radio 2.

“Vrijdag krijgen we zwaarbewolkt weer. Er is opnieuw hier en daar een beetje motregen mogelijk. De noordoostenwind wakkert aan. In Laag- en Midden-België krijgen we nog maxima rond 10 à 11 graden. In het uiterste zuiden is nog een 14 graden mogelijk, daar blijft de warme lucht dus nog eventjes hangen. In de nacht van vrijdag op zaterdag komen er opklaringen boven Vlaanderen, dus tegen zaterdagochtend zitten we met minima van net boven het vriespunt. Aan de grond zou het op veel plaatsen licht kunnen vriezen.”

“Zaterdag is er voor Vlaanderen toch behoorlijk wat zonneschijn, terwijl in het zuiden van het land een wolkenband wat moeilijk blijft doen. De wind is zaterdag toch een beetje pikant, een beetje hard. De wind waait stevig door uit oostelijke richting. We halen nog 9 of 10 graden. Dan zijn we vertrokken voor veel zonneschijn op zondag, maandag en dinsdag. Achter glas ziet dat er fantastisch goed uit, maar zeker op zondag is de wind echt koud. We krijgen maximaal een graad of 9, maar het zal een stuk kouder aanvoelen.”

“Maandag en dinsdag is er minder wind, maar dan krijgen we opnieuw eerder frisse maxima van 7 of 8 graden. Maar we krijgen dus echt zon à volonté voor iedereen. De nachten worden echt koud. In de nacht van zaterdag op zondag zijn dat minima van 0 of -1 in Vlaanderen. In de nacht van zondag op maandag -1 of -2, en in de nacht van maandag op dinsdag -3 graden. We krijgen dus echt een paar koude nachten. In het tweede deel van de week zou er wat meer bewolking komen en zou het wat minder fris worden, zowel overdag als ’s nachts. Maar dit is nog niet zeker.”