"Stelletje droeftoeters": Massa volk aan Nederlandse kust op zaterdag zwaar op de korrel genomen

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
In het Nederlandse Zandvoort was het zaterdag, ondanks de coronacrisis, over de koppen lopen. Een bericht op Facebook waarin dit gedrag zwaar op de korrel wordt genomen, gaat intussen viraal.

De Nederlandse overheid riep mensen op om thuis te blijven en om afstand van elkaar te houden. Desondanks lokte het zonnige weer een massa mensen naar de kust zaterdag. Een Nederlandse neemt haar landgenoten in een Facebookpost zwaar op de korrel. Het bericht werd 30.000 keer gedeeld.

"Dit zijn ook de mensen die zelf hippe mondkapjes kopen zodat ze lekker hip buiten lopen of fijn medische mondkapjes gehamsterd hebben. zijn dit ook de mensen die woensdag schijnheilig hebben staan klappen voor de mensen die zich kapot werken in de zorg? De mensen die voor ons enorme risico's nemen", klinkt het.

Kotsmisselijk

Ze verwijst in haar post ook naar een vriendin die medisch specialist is. "Zij ziet de foto's van Zandvoort en appt dit: 'Ik word er kotsmisselijk van, zit al uren achter beeldscherm e-learnings te doen voor als ik eventueel ingezet moet worden op de IC. Dat kan ik niet, ik ben opgeleid voor andere dingen. Dat heet fase 2. Ik lees over triages voor IC-patiënten. Er is ook nog een fase 3. Ik heb al de hele dag stress over het feit dat ik morgen dienst heb. Deze mensen hebben geen benul van het het nu bij ons is...'"

Zelf sluit ze haar Facebookpost af met: 'Gelukkig nog wel even naar Zandvoort geweest... stelletje droeftoeters'".

Burgemeesters van populaire badplaatsen in Nederland hebben opgeroepen om zondag niet naar het strand af te zakken. Intussen werden de invalswegen ook afgesloten.