Huisarts doet belangrijke mededeling: "Dragen van mondmaskers en handschoenen kan deze gevolgen hebben"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Door het coronavirus zie je heel wat mensen op straat met een mondmasker op rondlopen. Er zijn ook mensen die handschoenen dragen. Zo hopen ze niet besmet te geraken, maar helpt dat ook?

Huisarts Hanne Dewit zegt dat het dragen van mondmaskers geen enkele zin heeft. "Dat geeft alleen maar een vals gevoel van veiligheid", zegt ze aan TV-Limburg. "Met het aan - en uitdoen van het mondmasker kan je fouten tegen de hygiëne en zo jezelf nog besmetten."

Of stel dat het mondmasker gaat jeuken, dan kom je zowel met je handen aan het mondmasker als je gezicht. "Het voorzijde van het masker is het deel dat besmet is", gaat Dewit verder. "Ik merk in mijn praktijk dat door het mondmasker dat de glazen van mijn bril aanwazemen. Zo ga je al snel meer kwaad dan goed doen."

Er zijn ook heel veel mensen die handschoenen dragen als ze naar de winkel gaan. "Het aan - en uitdoen van de handschoenen vraagt ook een speciale techniek. Je mag je eigen natuurlijk niet gaan besmetten. Ook daar ga je ook weer fouten tegen de hygiëne. Mensen gaan daar ook minder zorg besteden aan handhygiëne terwijl het belangrijkste is je handen grondig te wassen met water en zeep."