Kompany weet spelers van Anderlecht te overtuigen tot bijzondere inspanning om club te redden

door: BVDO
De coronacrisis dreigt een financiële ramp te worden voor de Belgische voetbalclubs. Vincent Kompany wist zijn ploegmaten te overtuigen tot een bijzondere geste om de club in goede wateren te houden.

Door de stopzetting van de Jupiler Pro League lijden de Belgische clubs enorme financiële verliezen. Ook bij RSC Anderlecht is dat niet anders. Daar zijn ze overeengekomen dat de spelers een maand loon afstaan. Dat zou in het totaal een besparing van drie miljoen euro voor de club moeten zijn.

Ook tijdelijke werkloosheid was een optie, maar uiteindelijk heeft de club daar niet voor gekozen. Reden? Omdat de spelers dan wellicht kosteloos voor een andere club kunnen tekenen, al hebben heel wat juristen daar wel vragen bij.

Normaal moet de deal vandaag beklonken worden. "Ik ben heel blij dat de solidariteit ook bij de spelers groot is”, aldus CEO Karel Van Eetvelt bij Het Laatste Nieuws. “Zij beseffen ook hoe ernstig de situatie is. De rol van Kompany is hierin ook cruciaal. Vincent staat tussen de spelers en kan hen rechtstreeks aanspreken. Dat is een troef.”