Thuisverpleegster boos op Maggie De Block: “Dit soort situaties zijn heel gevaarlijk”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Thuisverpleegster Véronique Cristiaensen wil iedereen waarschuwen. Ze heeft een open brief geschreven aan n ministers Maggie De Block (Open Vld) en Wouter Beke (CD&V).

Véronique wilde dat niet geloven en vroeg hen terug te bellen. Ze had gelijk. De eerste dame had een ontsteking in haar darmen en werd een  antibioticakuur opgestart. Bij de tweede patiënt bleken de nieren niet goed te werken. “Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. “Zij wordt nog verder onderzocht, maar dit soort situaties kan echt heel gevaarlijk zijn”, aldus de thuisverpleegster in Gazet van Antwerpen.

“We merken dat veel mensen bang zijn en zelf niet meer naar de huisarts durven gaan omdat ze vrezen daar een besmetting op te lopen. Ook wij worden soms afgebeld omdat ze bang zijn dat wij het virus hebben. Begrijpelijk, maar het betekent wel dat een deel van de mensen die al kwetsbaar zijn amper nog wordt opgevolgd.” 

Véronique wordt ook boos als ze Maggie De Block hoort vertellen dat België goed voorbereid is op de epidemie. “Op 3 februari was er een eerste Belgische patiënt met corona. We zijn anderhalve maand verder en we moesten ons tot nu behelpen met zelf aangekocht materiaal omdat er voor de thuisverpleging amper iets voorradig was. Als het goed is, wordt er deze week materiaal verdeeld, maar dat is dus rijkelijk laat."