Maggie De Block neemt nieuwe maatregel: "Om de mensen te ondersteunen tijdens de coronacrisis"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft een maatregel doorgevoerd om mensen gemakkelijk en veilig aan psychologische hulp te helpen in coronatijden.

De Block wil mensen die nood hebben aan psychologische begeleiding tijdens deze coronacrisis ondersteunen. Daarom is door het Riziv en de FOD Volksgezondheid beslist om videoconsultaties bij een geconventioneerde klinisch psycholoog of orthopedagoog terug te betalen.

"De terugbetaling van psychologische hulp vanop afstand heeft een dubbel doel. We willen mensen helpen die kampen met angst- en paniekklachten als gevolg van de coronacrisis. Maar we willen ook dat mensen die al naar de psycholoog gingen hun behandeling kunnen blijven voortzetten, zonder dat ze zich fysiek moeten verplaatsen", klinkt het op de website van de minister.

Voorschrift

Bovendien mogen - naast huisartsen - nu ook preventie- en bedrijfsartsen mensen doorverwijzen naar een klinisch psycholoog of een orthopedagoog. Een papieren voorschrift is niet langer noodzakelijk; een sms of een e-mail volstaan ook.