Marc Van Ranst schept eens en voor altijd duidelijkheid: “Pas dan zijn mondmaskers nuttig”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Viroloog Marc Van Ranst kreeg een tsunami van kritiek over zich heen. Hij zou zichzelf hebben tegengesproken in ‘Ter Zake’.

In ‘Ter Zake’ zei Marc Van Ranst dat mondmaskers op straat wel nuttig kunnen zijn terwijl hij eerst zei dat dit niet het geval zou zijn. “Of ik gezwegen heb omdat er te weinig mondmaskers zijn in de ziekenhuizen? Absoluut niet! Dat zou ik nooit doen”, reageert Van Ranst in ‘De Afspraak’.

“Op dit moment is het door de strenge maatregelen zinloos om een mondmasker te dragen als je over straat loopt. Het is ook zinloos om een mondmasker te dragen in de supermarkt. Mensen mogen daar maar met mondjesmaat binnen en de afstanden worden er gerespecteerd. En dat heb ik eerder ook al gezegd.”

De mondmaskers zijn pas nuttig in een volgende fase. “Op een bepaald moment gaan we de huidige maatregelen moeten versoepelen. Dan gaat er weer ‘crowding’ zijn. Het zal dan ook moeilijker worden om die afstand te respecteren. En dan kan een mondmasker op straat wel nuttig zijn, maar op dit moment is dat dus nergens voor nodig.”

Ontvang ons nieuws in uw mailbox!