"Beweging tegen Marc Van Ranst moet gestopt worden"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De kritiek op Marc Van Ranst wordt groter met de dag. Het lijkt zelfs of er zich een beweging tegen de viroloog vormt. Kristof Calvo roept op om daarmee te stoppen.

Voor Kristof Calvo van Groen staat Marc Van Ranst voor een leger aan mensen die ons door de crisis proberen te loodsen. "Een leger dat we niet mogen teleurstellen door één van hun aanvoerders te laten aanpakken met onrechtvaardige kritiek", klinkt het bij Calvo. "De viroloog combineert zijn inzet voor het algemeen belang met een uitgesproken linkse en progressieve overtuiging. En die overtuiging dreigt tegen hem gebruikt te worden."

Of hoe de coronacrisis bestrijden ook een beetje politiek wordt. Calvo hekelt vooral dat puur op de man gespeeld wordt, hoezeer er ook gewerkt wordt voor de maatschappij op zich.  Calvo brengt dan ook de lof uit het buitenland naar voren. Daar vinden ze wel goed hoe de crisis hier aangepakt wordt, als een voorbeeld voor vele andere landen.

Calvo vraagt dan ook om de virologen en zorgverleners te blijven steunen. "Laat experten zoals hij nu gewoon werken. Ze doen hun job uitstekend in een ongeziene crisis en moeten dat doen in een bijzonder complex land."