Magda verloor haar broer aan het coronavirus: “Moeilijk om de deur dicht te trekken, wetende dat hij alleen zal sterven”

door: PMN
Afbeelding bron: Focus /WTV
Het zijn al moeilijke tijden en als je dan ook nog eens een geliefde verliest ten gevolge van het coronavirus, dan wordt het allemaal nog eens dubbel zo erg. Het is ook niet zo simpel om in deze tijd een waardig afscheid te organiseren.

Magda Deprez uit Sint-Baafs-Vijve verloor vorige dinsdag haar broer. Die overleed ten gevolge van het coronavirus. Hij lag sinds eind maart in het ziekenhuis AZ Delta. Zijn toestand ging snel achteruit.

Magda haar broer mocht bezoeken ontvangen maar beperkt. Het bezoek moest ook altijd een beschermend pak dragen. “De oudste dochter was er die maandag een half uurtje bij kunnen zijn en was daar heel blij mee”, legt Magda uit bij Focus/W-TV. “Mijn broer heeft toen ook gezegd om de groeten te doen aan zijn broers. Hij heeft ze ook nog allemaal bij naam kunnen noemen. Het was daarna moeilijk om de deur dicht te trekken en te weten dat hij alleen zou sterven. Hij is in leven gebleven tot dinsdagavond.”

Hoop
De familie is het ziekenhuis en de begrafenisondernemer erg dankbaar voor de geleverde inspanningen. Al blijft afscheid nemen op die manier wel erg kil. “Mensen gaan dan in de rij staan, maar dan moet je drie meter afstand houden. Dan kijk je op elkaars verdriet en je kan elkaar niet troosten. Het was heel lastig allemaal.”

Ondanks alle ellende wil de familie een boodschap van hoop geven. “Al mijn familie woont hier in de buurt, maar niemand gaat bij elkaar binnen. Iedereen probeert zijn verdriet alleen te verwerken door een mailtje of een telefoontje, maar het is zeer moeilijk. Laten we het positief bekijken. We gaan een hart maken met boomschors en de boodschap erbij: ‘Alles komt goed’. We hopen dat alles weer mag worden zoals vroeger.”