Opnieuw veel doden in ons land door het coronavirus

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Naar dagelijkse gewoonte vond er ook vandaag weer een update plaats over de laatste stand van zaken over het coronavirus. De voorbije dagen was er de hoop dat het de goede kant lijkt uit te gaan.

De voorbije 24 uur hebben 1380 mensen positief getest op het coronavirus. In totaal zijn er nu 22194 bevestigde gevallen. Zoals je weet, ligt dat aantal in werkelijkheid veel hoger want niet iedereen wordt getest. Al wil men wel het aantal testen gevoelig verhogen. "De testcapaciteit is in België al enorm verhoogd", licht viroloog Steven Van Gucht toe. "En we willen nog meer mensen gaan testen in de komende tijd."

Heel hoopgevend is dat het aantal ziekenhuisopnanes verder blijft dalen. Er zijn 314 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Op intensieve zorgen liggen er momenteel 1260 patiënten. Er is een bezettingsgraad van 56%. In totaal liggen er 6012 mensen in het ziekenhuis met het coronavirus. Er hebben ook 171 mensen het ziekenhuis mogen verlaten.

Er zijn de laatste 24 uur opnieuw 162 mensen overleden in ons land ten gevolge van het coronavirus. Daarbij komen ook nog eens 241 extra overlijdens uit de woon - en zorgcentra van de voorbije dagen.