Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar regering: "Het is verschrikkelijk, een knoeiboel van jewelste"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vindt dat de regering een knoeiboel heeft gemaakt van de bestrijding van het coronavirus.

"De maatregelen zijn niet allemaal slecht, maar door de band genomen komen ze allemaal te laat en er wordt slecht gecommuniceerd", zei Van Grieken op Radio 1.

"Er was de saga over de mondmaskers, die eerst besteld werden bij een Turkse charlatan. Er was een stock die vernietigd werd. Mondmaskers zouden niets uithalen, waarna weken later wordt toegegeven dat ze misschien toch bescherming bieden... Het is een knoeiboel van jewelste."

Rusthuizen

Dat er gisteren plots werd meegedeeld dat er 241 sterfgevallen in de rusthuizen niet waren meegeteld, gaat er bij Van Grieken niet in. "Een drama dat de regering moet zeggen: 'Oei, we zijn een paar honderd doden vergeten te tellen'. Wanneer wij de vraag stelden waarom we zo hoog scoren qua sterftecijfers in vergelijking met andere landen, dan luidde het antwoord altijd: 'Wij tellen juister en correcter'. Wat blijkt? Wij telden helemaal niet juist. We zijn al die rusthuisbewoners die gestorven zijn aan corona vergeten. En dat vind ik verschrikkelijk."