Vandalen veroorzaken voor tienduizenden euro's schade aan nieuw fietspad

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Het nieuwe fietspad op Geeneinde in Weelde, Ravels zal fors duurder uitvallen dan eerst gepland is. Vandalen hebben voor tienduizenden euro's schade aangericht.

Het gemeentebestuur van Ravels investeerde voor maar liefst 900.000 euro in een vrijliggend fietspad op Geeneinde in Weelde. Maar die kostprijs zal nog een stuk hoger liggen door vandalisme.

Woensdag werd over een lengte van meer dan vierhonderd meter vastgesteld dat vandalen in het verse beton een spoor van fietsbanden en voetstappen achterlieten. Er werden ook initialen in het nog natte beton gekrast, met een hartje tussen. "Misschien was het romantisch bedoeld, maar ik vind het respectloos”, zegt schepen van Openbare Werken Patrick Van den Borne.

Op dit moment is er geen spoor van de daders. De kostprijs van de werken om de schade te herstellen wordt op enkele tienduizenden euro's geschat. De aanleg van het nieuwe fietspad loopt door het vandalisme ook de nodige vertraging op. "Buurtbewoners hebben rond half zeven een jong koppeltje op de fiets zien wegrijden. Misschien hebben zij er iets mee te maken.” In de buurt hangen camera's en de politie checkt of ze die kunnen gebruiken.