We zitten nog een tijd vast aan strenge coronamaatregelen: Wereldgezondheidsorganisatie lanceert waarschuwing

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
"We zullen nog maanden met het virus moeten samenleven", liet viroloog Steven Van Gucht optekenen. Het ziet er inderdaad naar uit dat we nog lange tijd strenge maatregelen zullen moeten volgen. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt immers om de maatregelen niet te snel te versoepelen.

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt overheden dat de lockdownmaatregelen niet zomaar te snel mogen worden versoepeld. Dat zou desastrueze gevolgen hebben.

"Terwijl COVID-19 zeer snel versnelt, vertraagt het veel langzamer. Met andere woorden, de weg naar beneden is veel langzamer dan de weg naar boven", zei de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, tijdens een persconferentie op het hoofdkwartier van de organisatie in Genève op maandag. 

"Dat betekent dat de controlemaatregelen langzaam en gecontroleerd moeten worden opgeheven. Het kan niet allemaal tegelijk gebeuren."

"De beslissingen moeten in de eerste plaats gebaseerd zijn op de bescherming van de menselijke gezondheid, en bepaald worden door wat we weten over het coronavirus en hoe het zich gedraagt."