Els Ampe (Open Vld) haalt uit: "Stop deze lockdown-vakantie en zet de burgers weer aan het werk"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Els Ampe, een van de kandidaten om Gwendolyn Rutten op te volgen als voorzitter van Open Vld, heeft via een opmerkelijke videoboodschap uitgehaald naar haar liberale collega Sophie Wilmès (MR).

Ampe wil de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld zien worden en mensen weer aan het werk zetten. "Beste premier, we hebben u al een tijdje niet gezien, net nu het land in zo'n zware crisis verkeert. Vindt u het normaal dat mensen aanschuiven om een ijsje te gaan halen, terwijl we zogezegd niet kunnen werken?", steekt ze van wal.

"Stop deze lockdown-vakantie. Uit respect voor het zorgpersoneel en voor onszelf. Daarom vraag ik u om 'gaan werken' op de agenda te zetten. De actieve bevolking in België moet aan de slag. Met mondmaskers, met handschoenen, met de nodige afstand, en vooraf getest. En kwetsbaren en ouderen boven de 65 in quarantaine", klinkt het verder.

"Doe de winkels en de tuincentra open en laat de bouw volop draaien. Verplicht de mensen om een mondmasker te dragen in de supermarkten en op het openbaar vervoer. Mevrouw Wilmès, waar wachten we eigenlijk nog op? De groei zal niet vanzelf komen. Toon mij uw leiderschap, vandaag nog", besluit Ampe.