Epidemioloog Pierre Van Damme: “Gaat niet lukken op een natuurlijke manier, kunnen enkel nog wachten op een vaccin”

door: PMN
Afbeelding bron: VTM
De universiteit van Antwerpen berekende dat nog maar 3 procent van de Belgische bevolking immuun is voor het coronavirus. Dat cijfer ligt in de lijn van de Europese cijfers.

De Antwerpse universiteit onderzocht 3.600 bloedstalen die werden afgenomen voor de maatregelen tegen de verspreiding van het virus begonnen te gelden. De conclusie is dat er nauwelijks of geen groepsimmuniteit is in ons land tegen het coronavirus.

Hoe meer mensen resistent zijn tegen het coronavirus, hoe sneller het zal uitdoven. Als we spreken van een sterke groepsimmuniteit moet 50% van de bevolking het coronavirus al gehad hebben en anti-stoffen hebben aangemaakt.

"Lukt niet op natuurlijke manier"
Het doet epidemioloog Pierre Van Damme concluderen dat we er nog lang niet zijn. "We zullen dus lang met het virus moeten samenleven", aldus epidemioloog Pierre Van Damme bij VRT NWS.

"Het ziet er niet naar uit dat we op een natuurlijke manier aan die groepsimmuniteit zullen geraken. We zullen dus moeten wachten op een vaccin dat die immuniteit kunstmatig zal veroorzaken."